هو در «شهر اندوه»: قصهگوی کارکشته؟ مورخِ وسواسی؟ یا سبکگرای جاهطلب؟
«شهر اندوه» در کارنامه پربار هو، فیلمِ «ترینها» است. از طرفی قدر دیدهترین فیلم هو است. فیلم شیر طلایی جشنواره ونیز را میبرد و در تایوان فروش فوقالعادهای میکند. برای اولین بار هو به سراغ یک قصه تاریخی و سیاسی میرود و این آغاز دوره جدید فیلمسازیاش تریلوژی تایوان (شامل سه فیلم در فاصله 89 تا 95) است. برای اولین بار از ستارههای سینمای هنگکنگ و تایوان به عنوان بازیگر استفاده میکند و از نظر تولید بزرگترین فیلم او (فقط آدمکش رقیبش است) و از نظر زمانی طولانیترین فیلمش است (158 دقیقه). برای اولین بار در تاریخ سینمای تایوان از صدای سر صحنه در این استفاده میشود.
اگر سکون و فضا-محوری، آثار دوره موج نوی هو (چهار فیلم دوره اول در فاصله 83 تا 87) را به فیلمهای ازو شبیه میکند و اگر از نظر گرایش به پلان-سکانسهای طولانی فیلمهایش با آثار میزوگوچی مقایسه شدهاند، «شهر اندوه» با پرفکشنیسمِ کوروساوایی در قصهپردازی و اجرا ساخته شده است.
در ویدئو سوم نشان میدهیم که دستمایههای فراوان «شهر اندوه» چنان با کمالگرایی به تصویر کشیده شده که گویی آن را سه شخص جداگانه ساختهاند؛ یک «قصهگو»ی کارکشته که آن را حکایت کرده، یک «سبکگرا»ی جاهطلب که آن را به صحنه آورده و همه اینها با دغدغههای یک «مورخِ» وسواسی از آن دوران پر فراز و نشیب سیاسی آمیخته شده.
طول زمانی ویدئو ۳۵ دقیقه است: